Home / De vrienden van onze vrienden

De vrienden van onze vrienden

Carmencita is dienstbode bij de Zwitserse familie Bobinet in Genève. Haar spraakzaamheid beperkt zich tot de simpele woorden van ja mevrouw en nee mevrouw, hetgeen uiteraard voor- en nadelen heeft. Léon Bobinet is werkzaam bij het Kunstmuseum en gespecialiseerd in Gallo-Romaanse opgravingen.

Er wordt gebeld. Het tot Amerikaan genaturaliseerde balletechtpaar Beriossev komt even de groeten brengen aan meneer Bobinet van zijn neef Francis Domenico Martinez uit San Francisco. Tenslotte zijn de vrienden van onze vrienden ook onze vrienden, nietwaar? Maar de familie Bobinet weet van niets en ze hebben nog nooit van een neef uit San Francisco gehoord. De gasten gedragen zich nogal “uitbundig” en niet het minst tegenover de Spaanse Carmencita, van wie ze menen dat ze veel geschikter is voor het ballet dan het schillen van aardappelen.

Ja, mevrouw Bobinet heeft een prima ballerina van de allerbeste soort in dienst. Maar mevrouw Bobinet begrijpt er niets van. De vrienden van je neef Francis, een stel gekken of boeven zijn het! Of had Domenico Martinez “Genova” gezegd, en dat wil toch zeggen Genua?

Rolverdeling.

Els Buitendijk Lucienne Bobinet
Jan Borkus Léon Bobinet
Frits Butzelaar Anton Beriossev
Corry van der Linden Genia Milakova
Maria Lindes Carmencita

Aanvullende gegevens.

Auteur: Jean Marsus
Vertaling: Dogi Rugani
Regie: Johan Wolder
Inspiciënt: André du Bois
Omroep: NCRV
Uitzending: 18 april 1966
Speelduur: 30 minuten
Categorie: Humor