Home / Hond in de middag

Hond in de middag

Versie van de BRT.


Meneer Hond is een hoffelijke man met aktentas en daarmee slaagt hij er moeiteloos in het vertrouwen te winnen van juffrouw Porz en juffrouw Rickel, twee teruggetrokken levende, romantische dames, die het liefst bij kaarslicht pianola spelen en, zoals zij verzekeren, gewoonlijk nooit vreemde mannen in hun woning toelaten.


Voor "zeer bepaalde gebeurtenissen" achten ze het echter ditmaal toch gepast een uitzondering te maken. Meneer Hond schijnt het in hem gestelde vertrouwen ook niet te ontgoochelen. Met welgekozen woorden maakt hij de dames complimenten voor de gezellige sfeer in hun woning en hij weet zich voor de rest ook helemaal als gentleman van de oude school te gedragen. "Zeer bepaalde gebeurtenissen" laten zich daar evenwel niet helemaal door onderdrukken.


Integendeel, hoe langer het bezoek van meneer Hond duurt, hoe ondoorgrondelijker ze lijken te worden, en ten slotte nemen ze zelfs bijna bedreigende vormen aan. Waarom heeft meneer Hond nu werkelijk bij de beide dames aangebeld? Om deze vraag gaat het. Wellicht kunnen "zeer bepaalde gebeurtenissen" uiteindelijk ook hiervoor de sleutel bieden.Rolverdeling.

Diane De Ghouy
Dora van der Groen
Geert Lunskens


Aanvullende gegevens.

Auteur: Rainer Puchert
Vertaling: Paul Vroom
Regie: Herman Niels
Omroep: BRT
Uitzending: 22 oktober 1974
Speelduur: 47 minuten
Categorie: Humor
Alternatieve productie: De versie van de TROS.


Informatie met betrekking tot de bron.

Hund am Nachmittag, 10 maart 1970 Westdeutscher Rundfunk.