Home / Hopeloos ouderwets

Hopeloos ouderwets

Bertie is het helemaal niet eens met de toneelrecensie, die haar vader in de krant heeft geschreven. Ze vindt hem hopeloos ouderwets in zijn opvattingen en omdat ze in 1970 leeft, zegt ze dat ook ronduit. Er vloeit een discussie uit voort tussen de amper zestienjarige middelbare scholiere en haar ouders.

Bertie beroept zich er op, dat men haar altijd heeft voorgehouden eerlijk voor haar mening uit te komen. En nu ze dat doet is het weer niet goed. Zij verwijt haar vader, dat hij het bewuste stuk heeft gekraakt omdat het negatief zou zijn, er "rottigheden" in voorkomen, die overigens helemaal niet denkbeeldig zijn. Erg hoog op loopt dit "generatieconflict" gelukkig niet, temeer omdat Bertie's vader steun krijgt van onverwachte zijde, namelijk van Pim, een klasgenoot van zijn dochter, die nog even komt aanwippen.

Zijn visie op het stuk, op de hele volwassenenmaatschappij is minder zwart-wit dan die van Bertie en brengt dan ook een verzoening tot stand. Veel moeite kost dat niet eens, want Bertie's ouders zijn hopeloos ouderwets genoeg om dol op hun dochter te zijn.

Rolverdeling.

Eva Janssen moeder
Frans Somers vader
Corry van der Linden dochter
Cees van Oyen Pim

Aanvullende gegevens.

Auteur: Pieter Willem Franse
Regie: Emile Kellenaers
Omroep: AVRO
Uitzending: 16-04-1970
Speelduur: 17 minuten
Categorie: Humor