Home / Huize "Rozengaarde"

Huize "Rozengaarde"

In Huize "Rozengaarde", in de flat van mevrouw de weduwe Emmy Hommel-Kruit, heerst een enigszins gespannen sfeer vanwege het feit dat haar gezelschapsjuffrouw, mejuffrouw Bertha Theodora Bleester, naar de zin van haar mevrouw te lang op stap is geweest om koteletten te bemachtigen.

Mevrouw Hommel heeft een hekel aan het verspillen van tijd; zij heeft een hekel aan iedere verspilling! Aan de andere kant vindt ze dat een mens behoorlijk moet eten. Sinds het overlijden van wijlen haar echtgenoot heeft ze daar alle aandacht aan besteed en dankzij kamergymnastiek en verstandig eten heeft ze voor haar 62 jaar nog een uitstekend figuur.

Neem nu mevrouw Klaver van de flat boven. Dat was altijd maar sukkelen. De ene operatie na de andere. Gisteren is ze gestorven. En nu weet mevrouw Simons, van parterre, te vertellen dat meneer Bakker, de huisbewaarder, heeft verkondigd dat de maatschappij van Huize "Rozengaarde" de flat van mevrouw Klaver verhuurd heeft aan een man!

De weduwe Hommel kent de mannen. Ze heeft wel aanbidders gehad; ze was wat je noemt gezocht in haar jonge jaren. En nu een man vlak boven haar! Hier in een residentie waar nog nooit een man gewoond heeft! Waar tot nu toe alleen maar gefortuneerde weduwen en andere ongehuwde dames hun domicilie gehad hebben.

Rolverdeling.

Eva Janssen mevrouw de weduwe Hommel
Willy Brill mejuffrouw Bleester
Jan Borkus de man van het liefdespaar op de televisie
Corry van der Linden de vrouw van het liefdespaar op de televisie

Aanvullende gegevens.

Auteur: Jack Gerzon
Vertaling: Anne Ivitch
Regie: Jan C. Hubert
Omroep: VARA
Uitzending: 18-03-1970
Speelduur: 38 minuten
Categorie: Humor