Home / Ome Keesje

Ome Keesje

De avonturen van Ome Keesje.

Voor kinderen van acht tot tachtig jaar en ouder.

 

Op 1 september 1928 start de hoorspelserie "De familie Mulder", geschreven en mede opgevoerd door Willem van Cappellen. Naast de verschillende leden van de familie, speelt hij ook de rol van de hoog en schriel pratende Ome Keesje. Deze bijrol blijkt zo populair te zijn bij de luisteraars dat vanaf 1932 de serie omgedoopt wordt tot "De avonturen van Ome Keesje". Van Cappellen laat de rest van de familie naar Amerika emigreren.

 

Van Cappellen is de oude baas na een paar jaar echter zat en wil weer eens wat anders doen. Hij laat Ome Keesje steeds zieker worden. Het VARA-bestuur heeft dit plan snel door en is bang haar grote publiekstrekker te verliezen. Van Cappellen krijgt de opdracht om de bekende oom snel beter te laten worden.

 

Vanaf zondag 9 maart 1941 verzorgde de Nederlandse Omroep de programmering via de twee Hilversumse zenders. Ome Keesje was nog enige tijd te beluisteren bij de Nederlandse Omroep.

 

In 1947 maakt de serie een doorstart, maar is dan niet meer zo geliefd als voor de oorlog, in 1950 valt het doek voor Ome Keesje en kan Willem van Cappellen aan iets nieuws beginnen.

 

 

Aanvullende gegevens.

Auteur en regisseur: Willem van Cappellen
Omroep: VARA
Uitzending: Eerste aflevering op 2 september 1928.
Laatste aflevering op 14 mei 1950.
Speelduur: plusminus 20 minuten per aflevering
Categorie: Jeugd
Zie ook: Het zonderlinge testament

 

 

De familie Mulder

De familie Mulder

 

 

Hoorspel.

 

Beluister een complete aflevering.

Ome Keesje gaat kippen kopen. Uitgezonden op 1 januari 1930.

 

 

 

 

Bron deels: VARA.