Home / Uitgewiste sporen

Uitgewiste sporen

Madame Vargas en haar dochter Inga zijn vanuit Zuid-Amerika naar de Wereldtentoonstelling 1864 in Parijs gereisd. Door een vergissing bij de boeking moeten beiden in verschillende hotels overnachten. De volgende morgen is de moeder spoorloos verdwenen.

Niemand heeft haar gezien, nergens, zelfs in de gastenlijst is er geen spoor van haar bestaan te vinden. Het jonge meisje poogt vertwijfeld haar moeder in de vreemde stad terug te vinden. Het blijkt dat slechts één persoon haar wil helpen: dokter Deval. Maar is Dr. Deval een echte vriend?

Dit stuk stamt uit een tijd waarin men ook hoorspelen meestal nog realistisch schreef. Opwindend, modern en hoorspeltypisch echter zijn daarin ook voor hedendaagse luisteraars de scènes, waarin de zeer concreet geschilderde Parijse werkelijkheid plots doordrongen wordt van een andere, onbegrijpelijke, magische: Igna loopt door de lange gangen in dit zonderlinge hotel ten tijde van de Wereldtentoonstelling, en de kamers lijken getransformeerd te zijn. Waar gisteren de kamer was waarin ze haar moeder in bed had zien liggen, zijn er nu alleen maar andere, vreemde kamers en het bestaan van die van gisteren is niet eens meer te bewijzen.

Rolverdeling.

Trudy Libosan Igna
Dogi Rugani de moeder van Igna
Paul van der Lek dokter Robert Deval
Frans Somers Gustave
Willy Ruys de commissaris

Aanvullende gegevens.

Auteur: Hans Rothe
Vertaling: H. de Wolf
Regie: Kommer Kleijn
Omroep: AVRO
Uitzending: 5 januari 1967
Speelduur: 59 minuten
Categorie: Thriller

De bron van deze productie.

Verwehte Spuren, 25 januari 1952 Nordwestdeutscher Rundfunk.