Index hoorspelen kopen / De Triffids

De Triffids

5 juli 2015

 

De pagina van de hoorspelserie “De Triffids” wordt vrijwel dagelijks bekeken. Deze serie is sinds februari 2011 onder andere te koop bij Luisterrijk.

 

Korte inhoudsomschrijving.

Een meteorietenregen doet de hemel over de hele aarde oplichten. Dit veroorzaakt blindheid bij iedereen die er naar heeft gekeken. Ook ondergaat een plantensoort, de Triffids, een plotselinge snelle groei waarna ze metershoge dodende planten blijken te zijn geworden die zich kunnen voortbewegen. Deze planten nemen snel in aantal toe en verspreiden zich over de hele wereld.

 

Een Londense bioloog heeft een oogoperatie ondergaan en wordt daardoor niet door blindheid getroffen. Terwijl bijna de gehele wereldbevolking blind is en de menselijke samenleving overal in elkaar stort, zoekt hij met enkele metgezellen een veilig heenkomen. In Londen en op het Engelse platteland is het een chaos.

 

Hierbij worden ze onderweg belaagd door gevaren van diverse aard. Intussen probeert een wetenschapper op een eiland nabij Engeland een middel tegen de Triffids te vinden.

 

Voor € 11,95 verkrijgbaar bij Luisterrijk.