Index nieuws / Fluiten in het donker

Fluiten in het donker

Gepubliceerd 28 januari 2015.

Zes literaire auteurs werkten aan het hoorspel “Fluiten in het donker”, een co-productie van AVROTROS, NTR en VPRO, het Nederlands Letterenfonds en het Mediafonds. Op 7 maart is de eerste uitzending en zal daarna wekelijks op zaterdag te beluisteren zijn van 00.00 tot 00.30 uur.

Op 7 maart van de auteur Esther Gerritsen: Verhaal voor het slapen gaan.

Elke avond voor het slapen gaan vraagt de kleine Suzie om een verhaaltje aan haar moeder. En dan bij voorkeur dat van toen die man kwam praten over haar vader die ze niet meer zien en over het zeemonster.

Op 14 maart van de auteur Wanda Reisel: De Jachtclub.

Tom, een zelfgenoegzaam politicus van een kwijnende partij, wordt verraden. Door de beruchte columniste Mylene? Of door zijn eigen partij?

Op 21 maart van de auteur Christiaan Weijts: Probeer om te keren.

Sylvia Hoeks en Maarten Heijmans in een radiodrama waarin een sollicitatiegesprek ontspoort in een geraffineerd machtspel.

Op 28 maart van de auteur Maartje Wortel: Een lege plek.

Nadat Pelle om het leven is gekomen bij een auto-ongeval tracht hij vanuit het hiernamaals in contact te komen met z’n vader.

Op 4 april van de auteur Ilja Leonard Pfeijffer: Een soort van Middeleeuwen.

Een tirannieke regisseur is door een technisch hoogstandje in staat om zijn maffiageld weg te sluizen naar de Middeleeuwen.

Op 11 april van de auteur Kaweh Modiri: Vrouw zonder schaduw.

Wanneer Tara op een avond een ongeluk krijgt met een tram vindt het ambulancepersoneel een pistool in haar tas. Op de operatietafel wordt Tara achtervolgd door de spoken uit haar jeugd en zal ze moeten afrekenen met haar Iraanse familie.