Index nieuws / Tweede editie “Fluiten in het donker””

Tweede editie “Fluiten in het donker”

Gepubliceerd 21 oktober 2015.

Zes auteurs gaan het experiment aan: Elke Geurts, Ronald Giphart, Gilles van der Loo, Jamal Ouariachi, Maria Stahlie en Niña Weijers schrijven een hoorspel van 30 minuten. De auteurs worden gekoppeld aan radioregisseurs en -producenten.

Met dit initiatief geven het Mediafonds en het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met AVROTROS, NTR, VPRO en NPO een tweede kwaliteitsimpuls aan de totstandkoming van nieuw literair radiodrama.

Voor de nieuwe editie zijn de auteurs en omroepen door loting aan elkaar gekoppeld. Maria Stahlie en Niña Weijers gaan met AVROTROS samenwerken, Ronald Giphart en Jamal Ouariachi met de NTR en Elke Geurts en Gilles van der Loo met de VPRO.

De omroepen selecteren binnenkort radioregisseurs en -producenten die de nieuwe hoorspelen in de loop van volgend jaar zullen realiseren. Najaar 2016 worden de radiodrama’s uitgezonden via NPO Radio 1. Daarna blijven ze beschikbaar op Woord.nl, het platform voor verhalende radio van de publieke omroep.

Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt en het Mediafonds financiert de productie van de hoorspelen.