Index nieuws / Nieuw hoorspel brengt museum tot leven

Nieuw hoorspel brengt museum tot leven

Gepubliceerd 12 november 2016.

Het originele woonhuis en atelier van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus biedt u een unieke historische ervaring. Het is dan ook Unesco-werelderfgoed. De geschiedenis van boek, drukkunst en ondernemingszin klinkt door in het krakend eikenhout. Hier vindt u de oudste drukpersen ter wereld, en nog veel meer…

Het museum komt tot leven met een nieuw hoorspel in de Antwerp Museum App.

Met nieuwe driedimensionele audiotechnieken lijkt het wel of je door de tijd reist en een bedrijvig huis en drukkerij binnenstapt. Je zit aan tafel met Edward Moretus terwijl hij het huis verkoopt aan de stad Antwerpen om er een museum van te maken. In het kantoor kom je Christoffel Plantin himself tegen. Boven in de bibliotheek sta je temidden van een discussie tussen boeken. En elk huis heeft zijn kruisje: de portretten klappen uit de biecht en jij staat erbij en kijkt ernaar.

Het hoorspel is geen klassieke audiotour, maar wekt de kamers en zijn vroegere bewoners op een amusante manier tot leven.

Geen smartphone of geen downloader? Geen probleem. Voor drie euro kan u aan de balie een toestel met hoofdtelefoon huren.

Surf voor de bron naar Museum Plantin-Moretus te Antwerpen.