Index Plus / Nick Holland

Nick Holland

In Vlaanderen zijn de hoorspelen van Francis Durbridge over Paul Temple nooit uitgezonden. Voor de gewestelijke omroep Antwerpen waren de auteursrechten onbetaalbaar.

René Metzemaekers schreef eind jaren vijftig vier series met personages die een sterke gelijkenis vertonen met Paul, Ina, Charlie en Sir Graham Forbes. De muziek van Koos van der Griend versterkte het Paul Vlaanderen gevoel.

Over de hoofdrolspelers.

Nick Holland detectiveromanschrijver en privé-detective uit liefhebberij, hij is tegelijk een man van geest en spierkracht, is geestig en heeft als schrijver een aanzienlijk succes, woont in een mooi huis in Londen en is gelukkig gehuwd met Elly.

Elly is 5 jaar jonger dan Nick maar even opgewekt als hij. Ze heeft de onhebbelijke gewoonte zich steeds met de zaken van haar man te bemoeien. Verder zijn er Johnny, hun dienstbode, die erg bazig is en thuis haast meer te zeggen heeft dan zijn werkgevers en Sir Brandon Fox hoofdinspecteur bij Scotland Yard, 55 jaar en een prachtige persoonlijkheid.

Aanvullende informatie.

De onderstaande series zijn door het NIR uitgezonden:

1956: Nick Holland en het Oldgate mysterie.

1957: Nick Holland op visite.

1958: Nick Holland en het Bulldog mysterie.

1958: Nick Holland en het Kolibri mysterie.

Auteur: Ronald Patterson (Pseudoniem van René Metzemaekers).

Regisseur: René Metzemaekers.

De muziek is van Koos van de Griend.

Op drums Serge Bonin in “Nick Holland en het Bulldog mysterie” en Louie Bellson in “Nick Holland en het Kolibri mysterie”.

Fragmenten.

Een fragment uit een interview met René Metzemaekers.

De interviewer is Ronny Delwiche voor “Hoorzaak” april 2009.

De muziek.

Een fragment uit: Nick Holland en het Bulldog mysterie.