Index acteurs / Ugo Prinsen

Walter De Groote

Op 15 september 1959 werd Walter De Groote te Oostende geboren.

De Groote studeerde aan het Conservatorium van Gent, afdeling Toneelspeelkunst, waar hij onder andere werkte met Jef Demedts, Jean-Pierre De Decker en Chris Lomme.

Als beroepsacteur debuteerde hij als "Pirro en Ortensia" in "Mirandolina" van Goldoni bij Theater De Korre te Brugge (tegenwoordig Het Net), in een regie van Karst Woudstra en met Lieneke Le Roux in de hoofdrol.

Zijn werk als freelancer heeft hem ook gebracht bij onder andere Het Gevolg (Turnhout), KNS (Antwerpen), Fakkelteater Antwerpen, NTGent, ARCA Gent en De Komeet (Mechelen). Hij werkte er met regisseurs als Ignace Cornelissen, Oded Kötler, Jean-Claude Berutti en Marthinus Basson en mocht acteurs als Frank Aendenboom, Filip Peeters en Nolle Versyp zijn collega's noemen.

Hij is artistiek leider van Theater Ensemble Le Mal du Siècle, met acteerprestaties in onder meer "Wardje" (naar Edward II van Christopher Marlowe), "Trainspotting" (naar boek en film)," Mariken van Niemeghen" (als Moenen, de Duivel), "Molières Le Bourgeois Gentilhomme" (als Monsieur Jourdain), "Dracula" en "A Clockwork Orange". Regelmatig gaat hij ook zelf in de regisseursstoel zitten. Verder is hij vaak te zien op detelevisie in verscheidene reeksen.

Een fragment uit: Taxi Maxi.

Walter De Groote spelt Didier De Pauw.

Beschreven hoorspelen met Walter De Groote:

Bloedgeld

Inferno

Kaviaar met graten

Laatste bed, Het

Medeplichtige, De

Onvoltooid verleden

Op glad ijs

Satanax

Straat

Taxi Maxi

Voorlopig vrij

Bron deels: All kinds of Music and Education.