Index acteurs / Josse De Pauw

Josse De Pauw

Op 15 maart 1952 werd Josse De Pauw te Asse (Vlaams-Brabant) geboren.

De Pauw studeerde theater aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar hij onder andere les kreeg van Senne Rouffaer en Leo Dewals. Hij was medeoprichter van de theatergroep Radeis (1976) en het kunstenaarscollectief Schaamte, de voorloper van het huidige Kaaitheater, Brussel. De groep Radeis reisde de wereld af met een aantal erg succesvolle woordeloze producties en ontbond zichzelf in 1984.

In 1999 werd hij huisschrijver/theatermaker bij Victoria in Gent. Van 2000 tot en met 2005 was hij artistiek leider van Het Net, in Brugge. In 2005 was hij ook voor één jaar tijdelijk artistiek leider van Het Toneelhuis ion in Antwerpen.

Sinds 2004 maakt De Pauw voorstellingen voor LOD muziektheater. Vanaf 2016 werkte hij er aan zijn trilogie, waarvoor hij samenwerkte met LOD-componisten Dominique Pauwels, Jan Kuijken en Kris Defoort. Hieruit kwamen de voorstellingen “De helden”, “De mensheid” en “De blinden” voort. In 2019 stond hij op de planken met de voorstelling “A concert called landscape” in DeSingel Antwerpen.

Als acteur werkte hij niet alleen voor theater, maar ook voor film en televisie. Hij speelde in meer dan 60 films, inclusief het Oscar-genomineerde “Iedereen beroemd!” en regisseerde er zelf twee.

Een fragment uit: Ward Comblez.

Josse De Pauw speelt de man.

Beschreven hoorspelen met Josse De Pauw:

Beckett

Exiles

Kaartenhuis

Leviathan

Verhuizing, De

Ward Comblez

Bron deels: Wikipedia.