Auteurs uitgelicht / Giles Cooper

Giles Cooper

Giles Cooper

Giles Cooper

(Carrickmines 9 augustus 1918 - Surbiton 2 december 1966)

De in België, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland uitgezonden hoorspelen van Giles Cooper. Voor u samengesteld door Herman Van Cauwenberghe.

Thieves Rush In

Thieves Rush In (BBC Home Service - Wednesday Matinee, 29-03-1950).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

The Forgotten Rotten Borough

The Forgotten Rotten Borough (BBC Home Service - Saturday Matinee, 17-06-1950).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

Never Get Out

Never Get Out (BBC Home Service, 03-07-1950).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

New Games for Old

New Games for Old (BBC Home Service - Saturday Matinee, 18-11-1950).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

Small Fortune

Small Fortune (BBC Home Service - Saturday Matinee, 14-04-1951).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

The Private Line

The Private Line (BBC Home Service, 06-08-1951).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

The Sound of Cymbals

The Sound of Cymbals (BBC Light Programme, 16-01-1955).

Oom Henry is een schrijver; terwijl hij aan een boek werkt, is rust voor hem heilig. Zijn humeur wordt plotseling donker als hij van zijn vrouw hoort dat de drie kinderen van haar zus de vakantie in zijn huis willen doorbrengen. Zijn vrouw troost hem met het feit dat er een oppas is die voor de kleintjes zal zorgen. De volgende dag zijn de kinderen er, maar zonder oppas. Ze stormen het huis in als een orkaan.

Oom Henry en tante Alice hebben geen andere keuze dan hun manier van leven te veranderen. Daarnaast regent het dagenlang en moeten de kinderen in huis blijven. Hun spelletjes zijn algauw niet meer beperkt tot de huiskamer of de trap, ze nemen geleidelijk aan alle vertrekken van het huis over. Met een list proberen de kinderen te ontsnappen aan de hoede van hun overbezorgde oom en tante.

AVRO, maandag 21-12-1959 't Was op een mooie zondagmorgen… (regie: Dick van Putten).

Hessischer Rundfunk, dinsdag 11-06-1963 Engelskinder.

The Owl and the Pussy Cat

The Owl and the Pussy Cat (BBC Light Programme, 15-02-1953).

De bekrompen, ietwat uitgedroogde intellectuele James, de oehoe en de avontuurlijke jonge Amelia, het katje, leren elkaar toevallig kennen tijdens het zeilen. Ze beleven samen een reeks ongelooflijke avonturen die goed aflopen. De maandag na het uiterst turbulente weekend is Amelia alweer verdwenen, als een lustig zomerwolkje.

Hessischer Rundfunk, maandag 21-03-1966 Der Uhu und die Katze.

The Volunteer

The Volunteer (BBC Home Service - Saturday Night Theatre, 21-04-1956).

Bij het uitbreken van brandstichting in 1956 in parkeergarages in het hele land zijn het territoriale leger en Jim Saxby uit Yorkshire betrokken.

NIR, woensdag 19-03-1958 De vrijwilliger.

Mathry Beacon

Mathry Beacon (BBC Third Programme, 18-06-1956).

De auteur vertelt het verhaal van enkele Engelse soldaten en helpsters die een soort luchtafweermachine bedienen op een kleine berg aan de kust. Daar leven ze afgesneden van de buitenwereld en, aangezien de dienst hen niet in beslag neemt, organiseren ze een kleine samenleving op zichzelf.

Dat de oorlog is afgelopen, horen ze van de enige die het weet pas tien jaar later. Ondertussen beleefden ze een moderne robinsonade op de Mathry-hoogte, bouwden ze een boerderij, hielden ze van elkaar van en vermenigvuldigden zich. Maar hoe kunnen ze terugkeren naar de orde van een normale wereld?

Südwestfunk, zaterdag 02-11-1963 Auf dem Mathry-Höcker.

KRO, dinsdag 23-01-1968 Vergeten wacht (regie: Léon Povel).

The Disagreeable Oyster

The Disagreeable Oyster (BBC Third Programme, 15-08-1957).

Het leven met zijn hele rijkdom lijkt plotseling voor de kleine bediende Bundy te liggen. Maar hij kan van deze rijkdom niet genieten. De situaties zijn sterker dan hij. Hij dwaalt een nacht door het groteske inferno van een kleine stad, zelfs zonder te kunnen zeggen dat hij een ervaring rijker is geworden.

In Bundy's mislukte poging om het "onverteerbare oester" leven te slurpen, ontvouwt zich de opgewekte en sceptische parabel van de mens die in onbekende situaties faalt en daardoor ook in het leven faalt.

Südwestfunk, zaterdag 31-07-1965 Die unverdauliche Auster.

KRO, dinsdag 19-08-1969 Als een naaktslak (regie: Léon Povel).

BRT, zondag 21-02-1971 Als een slak zonder huisje (regie: Frans Roggen).

Without the Grail

Without the Grail (BBC Home Service - Play for Radio, 13-01-1958).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

Under the Loofah Tree

Under the Loofah Tree (BBC Third Programme, 03-08-1958).

Edward Thwaite ligt genietend te plonzen in de badkuip. De trivialiteiten van het dagelijks leven worden van hem gescheiden door de badkamerdeur. Je kunt hem alleen akoestisch bereiken. En natuurlijk helpt zingen in de badkuip hier tegen. Zelfs twee heren die absoluut met hem willen praten, kunnen zijn vreugde niet permanent verstoren. In plaats daarvan behandelt hij het speelgoed van zijn zoontje uitgebreid en droomt hij erover. Hij droomt van zichzelf groot en beroemd, als held en edelman.

Maar zijn eigen verleden verschijnt voor hem als de stemmen van ouders, leraren en begeleiders en dat zet zijn dromen recht. Hij moet toegeven dat hij een waardeloze kleine mislukking is, dat hij geenszins een held in de oorlog was, dat anderen moesten sterven vanwege zijn lafheid, dat hij nauwelijks zijn gezin kan onderhouden. Uiteindelijk is hij zo depressief dat hij wil verdrinken in de badkuip. De realiteit haalt hem weer in: de thee is gezet en wacht op hem.

Südwestfunk, dinsdag 28-07-1959 Unter dem Loofah-Baum.

BRT, zondag 29-09-1968 Onder de luffaplant (regie: Jos Joos).

KRO, vrijdag 08-08-1969 Dit is uw leven (regie: Léon Povel).

Dangerous Word

Dangerous Word (BBC Home Service, 12-05-1958).

Het hoorspel speelt zich af in een Britse kolonie en behandelt de gerechtigheid tussen blanke en gekleurde mensen. Het "gevaarlijke woord" is de spreekfout van een blanke rechter bij de veroordeling van een neger. Als de rechter de vrouw van een slavenjager wegens rijden onder invloed tot een gevangenisstraf veroordeelt, krijgt hij zowel blanke als zwarte burgers tegen zich. De zwarte politieman die aangifte deed van de verkeersovertreding wordt van blaam gezuiverd. De blanke politiechef wordt door kleurlingen neergeschoten.

Südwestfunk, dinsdag 24-11-1959 Ein gefährliches Wort.

Unman, Wittering and Zigo

Unman, Wittering and Zigo (BBC Third Programme, 23-11-1958).

John Ebony is ervan overtuigd dat een goede ster hem naar Chantrey heeft gebracht. De school heeft een zeer goede reputatie; een nieuwbakken leraar kon nauwelijks iets beters vragen dan daar zijn carrière te beginnen. Ebony krijgt deze kans omdat zijn voorganger, de heer Pelham, in de mist wandelend op een klif, naar beneden is gestort. De jonge leraar moet nu de klas van Pelham overnemen. Hij stort zich gretig op zijn nieuwe werk, maar helaas zijn z’n studenten zeker niet leergierig.

Wanneer hij de koppige horde wil laten overblijven, vestigen de studenten zijn aandacht op het feit dat zijn voorganger ermee schipbreuk leed. Ebony denkt dat hij zijn oren niet mag geloven: de klas beweert onbewogen dat ze meneer Pelham hebben vermoord - ze komen zelfs met bewijsstukken af. Een satirische parabel over de corrumperende effecten van de macht.

Hessischer Rundfunk, maandag 30-11-1964 Unman, Wittering und Zigo.

Part of the view

Part of the view (BBC Home Service - The Thursday Play, 12-02-1959).

Geen inhoudsomschrijving beschikbaar.

Caretaker

Caretaker (BBC Home Service, 20-04-1959).

Eigenlijk is Lacy slechts een conciërge in het enorme leegstaande landhuis "Paladin", totdat de Londense autoriteiten bij hem Britse vluchtelingen uit een revolutionair gebied in het Midden-Oosten onderbrengen.

Zonder voldoende hulp van buitenaf moet hij de behoeftigen snel voorzien van de meest noodzakelijke dingen en de "Paladin" ombouwen tot een opvangcentrum. Met organisatietalent en discipline weet hij orde te scheppen in de chaotische situatie.

Süddeutscher Rundfunk, dinsdag 17-11-1970 Paladin.

Before the Monday

Before the Monday (BBC Third Programme, 04-06-1959).

Het hoorspel schildert een ongewone situatie. De bloemenverkoopster Jane brengt een besteld boeket naar een woning. Ze vindt een half verhongerde, stervende man die verklaart dat hij dagenlang niet heeft kunnen opstaan. Zijn vrouw en kinderen zijn op vakantie aan zee, en tijdens hun afwezigheid hadden de verschrikkelijkste depressies hem uitgeput.

Jane offert een paar uur van haar vrije tijd aan hem op en verricht, in alle onbevangenheid, ware wonderen van transformatie bij de man die zich reeds in de klauwen van de dood waande.

Typische Angelsaksische humor voert de boventoon in dit bizarre en serieuze spel, waaraan de diepere betekenis niet ontbreekt.

RIAS Berlin, woensdag 06-12-1961 Vor den Feiertagen

BRT, zondag 01-06-1969 Bank Holiday (regie: Frans Roggen)

KRO, dinsdag 23-03-1971 Long weekend (regie: Willem Tollenaar)

A Crown of Gold

A Crown of Gold (BBC Light Programme - Thirty Minute Theatre, 07-07-1959).

Sir Ronald Pinn, zijn leven lang bezig met geld verdienen, is met zijn vrouw aan boord van zijn luxe jacht in de Middellandse Zee - om fiscale redenen blijft hij zo lang mogelijk buiten Engeland. In Napels komt een jonge man van adellijke afkomst aan boord die niet weer aan land kan worden gezet omdat hij een staatloze vluchteling is en al uit alle Europese landen is verdreven.

Om zo snel mogelijk van de nieuwe passagier af te komen, brengt Sir Pinn onmiddellijk een bezoek aan een Midden-Amerikaans eiland, dat hij beschouwt als zijn eigendom. Op het moment van hun aankomst had er echter net een politieke omwenteling plaatsgevonden en leek de situatie hopeloos voor Pinn. Uiteindelijk slaagt hij er evenweel in de situatie onder de knie te krijgen en zelfs zijn passagier een adequate positie op het eiland te geven.

Cooper vertelt dit alles in de vorm van een politiek geaccentueerde satire met kritiek op de grootmachten van vandaag en de Engelse nationale mentaliteit.

Süddeutscher Rundfunk, zondag 18-03-1962 Keine Perle aus der Krone.

VARA, zaterdag 28-03-1970 Een kroon van negen karaat (regie: Jan C. Hubert).

Pig in the Middle

Pig in the Middle (BBC Third Programme, 04-10-1960).

"Prachtig, de zee! We willen een heel blije dag hebben", zegt Susan enthousiast terwijl zij en haar gezin het gehuurde zomerhuisje betrekken. Eindelijk vakantie. Ze heeft lang naar dit moment uitgekeken. En Angus, haar zoontje, is helemaal in de wolken bij de aanblik van het brede strand. Oom Arthur, die de familie van Susan vergezelt, is ook erg blij. Voor hem is het de eerste echte vakantie.

Alleen echtgenoot Frank stelde zich alles eigenlijk een beetje anders voor. Hij wilde zijn huwelijksreis op deze vakantie na tien jaar huwelijk inhalen. Maar de aanwezigheid van oom Arthur maakt het hem onmogelijk. Bovendien is de oude man erg spraakzaam. Keer op keer vertelt hij de oude verhalen uit de Eerste Wereldoorlog. Hij leeft alleen in de herinneringen aan de loopgraven van toen.

Op een avond, als de oom met een ​​van zijn nare ervaringen weer uitpakt, schiet Frank uit zijn kraam. Enorm kabaal. Oom Arthur trekt zich gekwetst terug, maar hij geeft zich niet over. Hij doet eerder iets dat het hele gezin opwindt...

Norddeutscher Rundfunk, woensdag 02-05-1962 Blindgänger.

Norddeutscher Rundfunk, woensdag 10-02-1965 Ferien für Onkel Arthur.

The Return of General Forefinger

The Return of General Forefinger (BBC Third Programme, 25-07-1961).

Lady Augusta Forefinger, een oudere Engelse dame, verzamelt de standbeelden van haar voorgeslacht, de generaal die over de hele wereld op de pleinen van Aden tot Abukir staan ​​ter ere van zijn overwinningen. De beminnelijke jonge Quentin Ashmold heeft de taak op zich genomen om deze beelden naar hun geboorteland Engeland te vervoeren. Maar Ashmold krijgt de echte beelden niet, hij maakt ze zelf als beeldhouwer.

George, een lid van een tak van de Forefinger-familie die in Australië woont, komt op bezoek, doorziet de fraude en weert zich daartegen. Vooral omdat hij als toekomstige erfgenaam niet graag ziet dat het familievermogen zo wordt verkwist. Om zichzelf echter geliefd te maken bij de dame, dwingt hij Ashmold om samen met hem een ​​echt standbeeld van de generaal uit India mee te nemen.

De auteur beschrijft de deels komische, deels macabere gebeurtenissen van deze avontuurlijke reis met de hem eigen ironie.

Südwestfunk, zaterdag 25-09-1965 General Forefinger.

A Perfectly Ghastly Joke

A Perfectly Ghastly Joke (BBC Home Service, 27-04-1962).

Liefhebbers van spookverhalen komen vanavond aan hun trek. Aan het brein van Giles Cooper is een vreemde geschiedenis ontsproten over een jongeman die huisbewaarder wordt in een spookhuis om maar dicht bij zijn meisje (aan de overkant) te kunnen zijn. De "hoofdbewoner" van het spookhuis is een zekere sir Archie. De namen van zijn astrale volgelingen liegen er niet om: Kopje Klein, Witte Dame, Gillende Schedel, en noemt u maar op...

Het ziet er allemaal nogal griezelig uit, maar dat valt mee, omdat de vrolijke noot toch de boventoon voert in de dialogen en (vele) liedjes, die u een onderhoudend uurtje garanderen.

KRO, zondag 27-01-1963 Een doodgriezelige grap (regie: André van den Heuvel).

Saarländischer Rundfunk, zondag 23-08-1970 Ein wahrhaft gespenstischer Witz.

BRT, zaterdag 19-08-1972 Een doodgriezelige grap (regie: Mark Liebrecht).

Gotta Universe

Gotta Universe (BBC Home Service, 15-08-1963).

Terwijl Gulliver zich in 'Gulliver's Travels' beperkt tot bijzonder grote en bijzonder kleine mensen voor de verkenning van het universum, gaat Coopers held op goed Engelse wijze nog een stap verder en propt hij het hele universum bescheiden in zijn broekzak: vanuit het perspectief van de ruimtereiziger wordt het universum teruggebracht tot de grootte van een huizenblok dat in een mum van tijd kan worden verkend, vooral omdat het universum in laatste instantie zo vervelend is dat het nauwelijks de moeite waard is, en een terugkeer naar Engeland nog steeds de beste van alle oplossingen is.

Saarländischer Rundfunk, zondag 12-11-1972 Das Universum in der Tasche.

All the Way Home

All the Way Home (BBC Third Programme, 13-09-1963).

Ellis, een door zijn vrouw verlaten man van middelbare leeftijd, en de kantoorbediende Una, die haar relatie met Ellis voor al te nieuwsgierige kennissen verborgen moet houden om geen nadelen voor hun beroep te ondervinden, hebben besloten om samen het weekend door te brengen in een hotel buiten de stad. Om zeker geen onaangename verrassingen te beleven, rijden ze wel met dezelfde avondtrein, maar in verschillende coupés. Dat is het begin van een reeks misverstanden…

VARA, zaterdag 21-12-1968 Nachtwandeling (regie: Ad Löbler).

The Object

The Object (BBC Third Programme, 17-04-1964).

Science fiction over het berooide Britse echtpaar Gary en Mill, bij wie op een nacht een ruimteveer landt op het dak van hun woning. Na enig wikken en wegen komen Gary en Mill, samen met hun buurman Thurle, tot de conclusie dat het ding een ruimtecapsule moet zijn. Ze beramen een plan om een slaatje te slaan uit de aanwezigheid van de capsule. Er ontstaat een ruzie met Thurle waardoor het hele plan niet doorgaat.

Gary en Mill onderzoeken de capsule om er spullen uit te halen die ze kunnen verkopen. Als ze een fles vinden waarin zich een foetus bevindt, staakt Gary het doorzoeken van de capsule. Wanneer Mill de capsule wil afdekken met een zeil, stoot ze de fles met de foetus om, waarna de foetus doodgaat. Mill brengt de foetus naar de mestvaalt en stelt Gary op de hoogte.

Gary en Mill besluiten de capsule te ontmantelen en onderdelen te verkopen. Mill, aan het denken gezet door de vondst van de foetus, wil een kind..

Sender Freies Berlin, dinsdag 29-03-1966 Das Ding.

NCRV, vrijdag 11-12-1970 Het ding (regie: Wim Paauw).

BRT, zondag 03-10-1971 Het ding (regie: Frans Roggen).

The Lonesome Road

The Lonesome Road (BBC Home Service - Afternoon Theatre, 23-05-1964).

Onderweg naar huis ontmoet Charles in de trein een zekere meneer Raven. Alhoewel Charles er niet voor in de stemming is, knoopt Raven een gesprek met hem aan. Na in Woking te zijn uitgestapt, loopt hij zelfs ongevraagd met hem mee en thuis heeft Charles nog maar net de tijd om aan zijn vrouw Jeanne te vertellen dat hij een ellendige reis had met “een vent uit een gruwelfilm”, als hij bemerkt dat Raven nog bij de voordeur staat en vraagt of hij even een taxi mag bellen. Taxi’s zijn er op het moment niet en Raven komt binnen. In de loop van het gesprek vertelt hij onder meer eigenlijk op weg te zijn naar een vriend, maar hij weet het adres niet meer. Aderverkalking, zeggen ze. Voorwendsel of waarheid?

NCRV, vrijdag 24-10-1969 De eenzame weg (regie: Johan Wolder).

Bayerischer Rundfunk, maandag 14-10-1974 Der ungebetene Gast

The Freewheelers

The Freewheelers (BBC Home Service - Afternoon Theatre, 06-01-1965).

“Een van de meisjes gooit een pijl en we gaan naar waar de pijl op de kaart terechtkomt, overal in Groot-Brittannië met uitzondering van Noord-Ierland.”

BRT, dinsdag 11-12-1973 De vrijwielers (regie: Frans Roggen).

Where The Party Ended

Where The Party Ended (BBC Light Programme, 24-03-1965).

In "Where The Party Ended" graaft een bende rovers een weg naar een bank en ze botsen op een onontplofte bom. Die valt in de tunnel en sluit een van hen in. De enige die niet op de vlucht slaat is Jack, een man die in de oorlog bommen moest opruimen, maar er mee ophield toen zijn zenuwen het in 1940 begaven.

Hij is vastbesloten om zijn verleden te overwinnen, maar zijn eerste pogingen om de bom onschadelijk te maken mislukken en hij trekt zich terug in een nachtcafé, waar hij een jonge vrouw ontmoet die in een vergelijkbare uitzichtloze situatie verkeert. Ze keren terug naar de tunnel en deze keer lukt het hem de bom te ontmijnen, maar de naderende dageraad - en de dreiging ontdekt te worden - dwingt hen om weg te gaan...

BRT, zondag 20-10-1968 Feest voor twee (regie: Frans Roggen).

Seek Her Out

Seek Her Out (BBC Two - Theatre 625, 04-07-1965).

Een jonge vrouw ziet hoe een man voor een metrotrein wordt geduwd. Kort daarna krijgt ze bezoek van een moordenaarstrio, die ondergrondse moordenaars. Ze zitten tegenover de ooggetuige en spreken een doodvonnis uit. Maar de voltrekking levert moeilijkheden op: het trio geraakt in onmin. Vreemde, aan het militaire ceremonieel aangepaste regels, en wederzijdse verwijten leiden ertoe dat ieder over ieder oordeelt en dat ze zich alle drie ter dood veroordelen.

Südwestfunk, dinsdag 28-04-1970 Im Namen der Freiheit.

Something from the sea

Something from the sea (BBC Network Three, 18-03-1966).

Enkele gewetenloze geldjagers zijn op zoek naar bouwgrond en hebben het voorzien op het uitgestrekte maar ongebruikte eigendom van de verarmde graaf Tiburon, dat vrij afgelegen en ontoegankelijk is voor toeristen "aan de beste kust van Europa". Ze proberen tot overeenstemming te komen met de eigenaar, maar die is vreemd genoeg ver verwijderd van elk aanbod, hoe verleidelijk ook.

Dan doet zich een gebeurtenis voor die bijna niemand kon voorzien. De graaf heeft net zijn zeventigste verjaardag gevierd. Volgens het oude mythische gebruik moet hij zich op deze dag in zee werpen om zijn zoon de kans te geven hem op te volgen. Maar de zakenlieden die in de buurt rondhangen, vissen hem op en redden hem tegen zijn wil. Een tweeduizend jaar oude traditie valt uiteen.

Het komt tot de verkoop van het terrein, waarop een modern luxehotel wordt gebouwd. Bij de vertegenwoordigers van de oude wereld breekt echter de kracht van de traditie door en de vloek die op de zee en op het terrein rust lijkt zich te vervullen.

Südwestfunk, zaterdag 06-11-1965 Mare Nostrum.

Carried by Storm

Carried by Storm (BBC Home Service, 19-12-1966).

In het voorjaar van 1812 belegerden Wellington en zijn Engelse troepen de Fransen in Badajoz. In een slim opgebouwde storm werd de stad ingenomen en - ondanks Wellingtons poging om de orde te bewaren - geplunderd. Dor een toeval komen een Fransman en een Engelsman samen, in een geïsoleerde tunnel, worden vrienden in deze noodsituatie en probeer samen de oorlog oorlog te laten zijn.

In een schuilplaats kijken ze naar de plundering van de stad en de ontmenselijking van de soldaten. Uiteindelijk worden ze ontdekt. De Engelsman blijft ongestraft op voorwaarde dat hij zijn nieuwe vriend ophangt.

Südwestfunk, dinsdag 15-12-1970 Sturm auf Badajoz.

Happy Family

Happy Family (BBC Radio 3, 26-11-1967).

De drie broers en zussen Solstice leven samen alsof ze in een cocon zijn gewikkeld, een ouderloos, een, zoals Cooper hen ironisch genoeg noemt, 'happy family': afgeschermd tegen de lelijkheid van de buitenwereld, vijandig tegenover de realiteit en, tot het groteske, realiteitsvreemd.

Qua jaren al lang de kindertijd voorbij weigert het trio volwassen te worden, weeft zich in het prachtige isolement dat iemand voor van een gegoede klasse verzekerd is. De drie zijn niet 'ingelicht' over de eenvoudigste dingen, wat zowel een gebrek aan seksuele voorlichting van Deborah als de totale hulpeloosheid van Mark in het omgaan met elektrische zekeringen kan verklaren.

De jongere zus Susan brengt in het groepje een mannelijke verovering binnen, een verloofde, Gregory. De familie Sostice wordt plots geconfronteerd met de realiteit. Vanuit de nieuwe constellatie ontstaan ​​discussies - en ontmaskeringen tussen alle betrokkenen. Ten slotte is de storing gelukkig weggenomen en keert de rust terug, nu wel voor altijd.

Hessischer Rundfunk, maandag 14-12-1970 Niemand aus Ninive.

Kittens are Brave

Kittens are Brave (BBC Radio 3, 30-01-1969).

'Kijk maar eens naar honden... Ze hebben walgelijke gewoonten, ze ruiken, ze zouden je bijten als ze dapper genoeg waren. Het enige goede aan hen is dat ze gemakkelijker te schoppen zijn dan katten... '

Everything in the garden

Everything in the garden (BBC Radio 4 - The Monday Play, 10-10-1977).

Het is 1958 en de Actons zijn een typisch beschaafd stel dat in een buitenwijk van Londen woont. Ze hebben een fijn huis, een fijne tuin en hoewel er altijd geld nodig is, is hun leven in wezen comfortabel. Maar er is altijd een andere kant aan de personages van Giles Cooper, zelfs de meest gewone, en het is het bezoek van Leonie Pimosz, een Poolse Jodin, die de manier van leven van de Actons verandert.

Informatie gezocht!

KRO, dinsdag 01-07-1975 De lieverdjes (regie: Léon Povel).

Onder welke titel is dit hoorspel in Groot-Brittannië uitgezonden?