Index nieuws / De aanslag

De aanslag

Gepubliceerd 30 april 2020.

Op maandag 4 mei 2020 is om 20.30 uur op NPO Radio 5 in "Volgspot" het toneelstuk "De aanslag" als hoorspel te beluisteren. Voorafgaand is er een inleidend interview met regisseur Ursul de Geer.

Deze toneelbewerking van Harry Mullisch gelijknamige bestseller zou in het DeLaMar Theater te Amsterdam worden opgevoerd, maar in verband met de maatregelen tegen het coronavirus hebben de acteurs Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk onlangs een hoorspelvariant van het stuk opgenomen.

De aanslag

"De aanslag" is het intrigerende en tragische verhaal van Anton Steenwijk. Als twaalfjarige jongen maakt hij mee dat een NSB'er voor het huis van zijn buren wordt neergeschoten. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk, waardoor zijn vader, moeder en zijn broer door de Duitsers worden opgepakt en gefusilleerd. Anton komt dezelfde avond in een politiecel terecht waar hij een ontmoeting heeft met een bijzondere vrouw. De rest van zijn leven wordt Anton steeds opnieuw met zijn verleden geconfronteerd. Hij blijft - tegen wil en dank - geobsedeerd door de schuldvraag en het waarom van de gebeurtenissen.

Klikt u hier voor "De aanslag" op deze website.