Index nieuws / "De andere stem" op NPO Radio 1

"De andere stem" op NPO Radio 1

Gepubliceerd 11 januari 2019.

De NTR zendt vanaf 12 januari 2019 in twee delen de "De andere stem" van auteur Ramsey Nasr uit. Aan de basis van "De andere stem" staat de monoloog "La voix humaine" van Jean Cocteau. Het stuk is een klassieker en heeft sinds 1930 vele roemrijke opvoeringen gekend, als hoorspel, opera en toneelstuk.

De andere stem

Een man in een schaars gemeubileerd appartement met onuitgepakte verhuisdozen. Hij telefoneert met zijn ex-vrouw. We horen alleen wat hij zegt. Hoe de vrouw aan de andere kant van de lijn reageert, kunnen we alleen afleiden uit zijn antwoorden en reacties. De breuk was radicaal en abrupt, zo lijkt het. De man wil vooruit en heeft professionele zorgen rond een wereld in crisis. Hij probeert praktisch te blijven en wil de boedelscheiding netjes afhandelen.

De onzichtbare vrouw lijkt het veel moeilijker te hebben, maardat is slechts schijn. De toon van het gesprek verandert snel. Gaandeweg wordt duidelijk dat de geliefden reeds meermaals hebben getracht een punt achter de relatie te zetten. Beide partners blijken erg beschadigd uit de liefdesgeschiedenis te zijn gekomen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn.

"De andere stem", vanaf 12 janauri 2019 even na 00.00 uur op NPO Radio 1.

Klikt u hier voor "De andere stem" op deze website.

Klikt u hier voor "La voix humaine" op deze website.