Index nieuws / Het hoorspel moet terug op de radio

Het hoorspel moet terug op de radio

Gepubliceerd 3 november 2021.

Persbericht.

Beste redactie,

Klompen in de grindbak… piepende scharnieren… krakende vloeren… kokosnoten galopperen…

Zomaar een greep uit de geluidenkast van een hoorspel productie. Door de jaren zijn mooie producties tot stand gekomen: Paul Vlaanderen, Olie B. Bommel, De Moker, Komt een vrouw bij de dokter, Het Bureau, Sprong in het heelal, etc.

Maar, het doek voor het hoorspel lijkt definitief te vallen. Boem. Een stukje Nederlands cultureel erfgoed lijkt daarmee te verdwijnen.

De Nederlandse omroepen zenden al jaren geen hoorspelen meer uit. Waarom? Geen budget? Onzin, er zijn héél veel bronnen waaruit de producties gefinancierd kunnen worden. Geen draagvlak? Onzin, er is een hele grote generatie 40+ die hoorspelen geweldig vinden!

Daarom heb ik het initiatief genomen voor een petitie: Het hoorspel moet terug op de radio.

De petitie zal op 2 februari 2022 worden aangeboden aan de NPO, vergezeld met een dringende boodschap.

Deze petitie is slechts enkele dagen online en wordt nu al goed ondertekend. De Facebookpagina Hoorspel terug op de radio is al door ruim 13.000 mensen bekeken met levendige discussies, herinneringen, emoties en oproepen.

De oproep is duidelijk: Het hoorspel moet terug op de radio! Teken de petitie! Behoud dit kleine stukje Nederlands cultureel erfgoed, het is tijd voor Hoorspel 2.0.

De generatie 40+ (ruim 9 miljoen Nederlanders) zal dit waarderen.

Met vriendelijke groet,

Edward Petrovics

Klikt u hier om de petitie te tekenen.