Index nieuws / Verkrijgbaar: In de schaduw van Rodin

In de schaduw van Rodin

Gepubliceerd 3 juni 2019.

"In de schaduw van Rodin" van de Stichting Hoorspel Nú neemt ons mee naar de tweede helft van de 19e eeuw. In 1864 wordt in een dorpje in de buurt van Reims Camille Claudel geboren. Een eigenzinnig meisje, blijkt al gauw, met van jongs af aan maar een grote wens…beeldhouwer worden. Alle vooroordelen die in die tijd bestaan ten opzichte van vrouwen die "zonodig" moeten beeldhouwen slaat ze in de wind. Hoezo niet vrouwelijk?! Onzin!!

Als ze uiteindelijk als leerlinge terecht komt op het atelier van de beroemde Auguste Rodin, weet ze dat dit haar bestemming is. En als ze later ook nog zijn grote liefde blijkt te zijn, valt alles op z'n plek. Hun hartstochtelijke relatie duurt vijftien jaar, daarna blijft Camille ontredderd achter en zal de geschiedenis ingaan als de vrouw die altijd in de schaduw van Rodin heeft gestaan.

Op basis van een boek over haar leven hebben hoorspelactrice Els Buitendijk en Audrey van der Jagt een solovoorstelling geschreven. Van der Jagt heeft de tekst bewerkt tot hoorspel.

Bron: Hoorspel Nú.

Voor € 13,25 verkrijgbaar bij Luisterrijk.

Klikt u hier voor "In de schaduw van Rodin" op deze website.