Index nieuws / De sporen van Claus

De sporen van Claus

Gepubliceerd 7 oktober 2018.

Op 19 maart 2008 overleed Hugo Claus. Hij was de keizer van de Vlaamse literatuur. Maar hij was ook schilder, regisseur, bon vivant en enfant terrible. Klara bracht met een driedelige radioreeks hulde aan de grootste schrijver van Vlaanderen onder de titel “De sporen van Claus”. Drie hoorspelen maakten deel uit van deze radioreeks.

Eerste hoorspel: Zuster Sint-Gerolf

Speciaal voor Klara bewerkte regisseur Adriaan Van Aken een fragment uit “Het verdriet van België”. Over een non natuurlijk, Zuster Sint-Gerolf. Jurgen Delnaet deed het stemmenwerk, Joris Caluwaerts tekende voor de muziek, opname en mixage.

Tweede hoorspel: Het huis van Labdakos

In 1977 schreef Claus het toneelstuk “Het huis van Labdakos”.Hij baseerde zich hiervoor op de Griekse mythologie en voerde een heel bijzondere Oidipous, Iokaste en Kreon op. Speciaal voor Klara bewerkte regisseur Simon De Vos een fragment uit het stuk. Met Bram De Win als Oidipous, Lotte Heijtenis als Iokaste en Koen Janssen als Kreon. Dago Sondervan maakte de soundscape.

Derde hoorspel: De Metsiers

Hoe zou Claus vandaag kunnen klinken? Acteur Saïd Boumazoughe en regisseur Michael De Cock lezen het eerste hoofdstuk van “De Metsiers”, niet toevallig de debuutroman van Claus.

Klikt u hier om de reeks “De sporen van Claus” ofde hoorspelen te downloaden.