Algemene pagina Paul Vlaanderen / Met Paul Vlaanderen naar Garmisch-Partenkirchen

Met Paul Vlaanderen naar Garmisch-Partenkirchen

Advertentie uit de AVRO-bode van 27 september 1959.

Een wedstrijd voor amateur-detectives.

Zondagavond 27 september 1959 om vijf minuten over half negen begint het eerste deel van de nieuwe Paul Vlaanderen serie (Paul Vlaanderen en het Conrad mysterie). De gebeurtenissen zullen zich voor een belangrijk deel afspelen in het beroemde Beierse zomer- en wintervakantie-oord Garmisch-Partenkirchen.

Wie zou er nu ook niet 8 dagen tussen uit willen trekken in overhemd of blouse, zonnebaden in de sneeuw, willen genieten van de prachtige bergwereld in wintertooi in een omgeving waar de zorgen van u afvallen, waar u op een luxe wijze wordt verzorgd, ver weg, maar toch dichtbij omdat u in enkele uren, op de meest comfortabele wijze naar toe reist.

De KLM, omdat zij haar 40 jarig jubileum viert, Lissone Lindeman, omdat zij het eerste en het grootste reisbureau in Nederland is en de AVRO, omdat… ja, omdat zij de AVRO is, hebben samen besloten om voor een aantal luisteraars al deze wensen in vervulling te doen gaan.

Garmisch-Partenkirchen.

Garmisch-Partenkirchen

De spelregels zijn:

1.

  • Deelnemen kan uitsluitend plaats vinden door gebruik te maken van de het formulier dat op de AVRO-bode-pagina tegenover het zondagavondprogramma staat afgedrukt.
  • Dit formulier uitknippen, invullen, op een briefkaart plakken en de briefkaart zenden aan AVRO, Keizersgracht 207 in Amsterdam.

2.

  • De briefkaart met opgeplakte formulieren moeten woensdagmorgen na elke uitzending van Paul Vlaanderen in het bezit van de AVRO zijn. Voor de eerste keer dus op woensdag 30 september 1959.

3.

  • De prijzen worden verloot onder hen, die op het formulier de 4 vragen goed beantwoord hebben.

4.

  • De juiste antwoorden en de namen van de winnaars van de KLM, Lissone Lindeman reizen naar Garmisch-Partenkirchen worden bekend gemaakt:
  • A: Voor de uitzending van het Paul Vlaanderen deel, dat volgt op de wedstrijd.
  • B: In de AVRO-bode, plus de namen van de overige prijswinnaars.
Audio vierde vraag.

In een kringloopwinkel vond Gerard Leeuw een oude bandrecorder band met de afkondiging van het zesde deel en de daarop volgende vierde prijsvraag van deze serie.

Beluister het fragment en misschien weet u het antwoord.

Eva Janssen en Jan van Ees op een vliegtuigtrap.

Een wazige foto van Eva Janssen en Jan van Ees onderweg naar München.