Algemene pagina Paul Vlaanderen / A.V.R.O.-tournee 1951-1952

A.V.R.O.-tournee 1951-1952

De A.V.R.O.-tournee streek op zaterdag 3 november 1951 in Heerlen neer. In het Limburgsch dagblad van maandag 5 november 1951 verscheen de onderstaande recensie.

Vele minnaars van niet al te zware mysteries en meer speciaal van het soort griezeligheden, welke Paul Vlaanderen en consorten plegen te beleven, zaten zaterdagavond in de Stadsschouwburg bijeen om Jan van Ees de alzijdige detective Vlaanderen te zien spelen.

De hele avond lang werd het "Mysterie van de dodende schaduw" behandeld en natuurlijk op het allerlaatste moment tot volle klaarheid gebracht. Moorden waren er inmiddels in serie gepleegd, hetgeen eenieder in de zaal met het blote oog kon waarnemen. Zelfs de man die voor de allereerste aankondiging van hetgeen te gebeuren stond moest zorgen had al spoedig last van pijn in de rug omdat daar een mes in terecht was gekomen.

Er zullen wellicht enkele toeschouwers in de ban van het "bloedige" gegeven zijn geraakt. Wij van onze kant hebben zulke soort dingen wel eens schokkender en interessanter beleefd. Waarmede we niet willen afdingen op de kwaliteit van de opvoerenden als zodanig.

Getuige een advertentie in de Provinciale Zeeuwse Courant van 22 oktober 1951 ontkwam ook de provincie Zeeland niet aan de A.V.R.O.-tournee.

Advertentie A.V.R.O. tournee 1951-1952